DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

19-jarige jongen uit Duitsland overlijdt na onwel te zijn geworden bij Defqon.1

19-jarige jongen uit Duitsland overlijdt na onwel te zijn geworden bij Defqon.1
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Een 19-jarige jongen uit Duitsland is dit weekeinde overleden tijdens het Defqon-festival „In de nacht van vrijdag op zaterdag is de jongen op het evenemententerrein onwel geworden. Hulpdiensten startten direct met de reanimatie en de jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij die nacht kwam te overlijden”, schrijven de organisatoren van Defqon, de gemeente Dronten, het openbaar ministerie en de politie in een gezamenlijk persbericht.

„Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf, maar omdat de doodsoorzaak onduidelijk is doet de politie onderzoek. Het lichaam van de jongen is zondag vrijgegeven aan de familie.”

Erg verdrietig

„Dat zoiets gebeurt tijdens een verder prima verlopen festival is natuurlijk erg verdrietig, vooral voor de familie van de jongen en zijn vrienden”, zegt burgemeester Aat de Jonge.

Het festival ging gewoon door. „Voor ons als organisatie was het wel even slikken maar we hebben ervoor gezorgd dat 60.000 bezoekers toch een mooi weekeinde hebben gehad”, aldus Q-dance.

127 aanhoudingen

De organisatie, gemeente en politie melden dat in goede samenwerking met de beveiliging van het festival 127 aanhoudingen zijn verricht: „Het merendeel van de verdachten werd aangehouden voor handel of bezit van verdovende middelen.”

Iemand met 30 telefoons

„Bij een van de aanhoudingen op heterdaad (plegen van zakkenrollerij) zijn dertig telefoons gevonden bij de verdachten. Daarvan is het grootste gedeelte weer teruggegaan naar de aangevers.”

Het festival telde zo’n 60.000 bezoekers, waarvan 45.000 kampeerders, uit 62 verschillende landen. Zij beleefden een weekeinde lang hard dance.