Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Werkzaamheden Elburgerweg


DRONTEN - De provincie Flevoland gaat op twee bruggen bij Dronten een afscheiding aanbrengen tussen de fietspad en de weg. Het gaat om de brug over de Lage Vaart in de Dronterringweg en de brug over de Hoge Vaart in de Elburgerweg.

De provincie heeft een inventarisatie gedaan van bruggen in provinciale wegen: „Hierbij is specifiek gekeken naar de afstand tussen het fietspad en de weg op deze bruggen. In een aantal gevallen liggen het fietspad en de weg dicht naast elkaar, wat gevaarlijke situaties op kan leveren.”

Fysieke afscheiding

„Door een fysieke afscheiding aan te brengen tussen het fietspad en de weg is het straks niet meer mogelijk voor (brom)fietsers om per ongeluk op de weg te komen en ook omgekeerd, voor (vracht)auto’s om op het fietspad te belanden”, aldus de provincie, „Dit verhoogt de veiligheid van de fietspadgebruikers.”

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli wordt er gewerkt aan de brug in de Dronterringweg. De week daarop is de Elburgerweg aan de beurt. Voor wegverkeer levert dit enige hinder op tijdens de werkzaamheden”, waarschuwt de provincie. Er komen tijdelijke verkeerslichten.


Aanvang: maandag 8 juli 2019 09:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo