DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Drontense Dag van de Duurzaamheid

Drontense Dag van de Duurzaamheid
Foto: (c) Max Cross
Ingezonden door: Bert Talens

Veel te doen tijdens de eerste Drontense Dag van de Duurzaamheid

Op zaterdag 6 oktober organiseert de werkgroep Fairtrade en Duurzaamheid de Drontense Dag van de Duurzaam- heid. Samen met de Streekmarkt, IVN, FlevoMeer Bibliotheek, De Meerpaal, Bewust Dronten en Van Werven wordt een leerzaam en leuk programma geboden met muziek, lekkere duurzame hapjes, presentaties en informatieve stands. De dag wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Ton van Amerongen.

Aan het werk met zwerfafval en verpakkingsmaterialen

Dat afval slecht is voor het milieu is bij iedereen bekend. Toch ligt er nog veel te veel afval op straat. Om te laten zien wat er in het centrum van Dronten rondslingert, gaat Ivo Visser samen met kinderen een sculptuur aankleden met afval dat eerder die dag gevonden is het centrum. Het verzamelde zwerfafval gaat eerst in een optocht langs alle winkeliers van de Eerlijke Winkelroute. Hier wordt nog extra verpakkingsmateriaal opgehaald. Eenmaal op het Serviceplein wordt er van dit afval een kunstwerk gemaakt. Ook FabLab laat zien dat er uit dit afval nog producten gemaakt kunnen worden. Kinderen kunnen helpen om samen het zwerfafval een tweede leven te geven. Deeelname is gratis, we verzamelen om 11.00 uur op het Havenplein.

Duurzaamheidsmarkt

Op het Havenplein kun je ook terecht voor meer informatie over duurzaamheid bij een van de informatieve stands.Aanwezig deze dag zijn Gulpener Bier en Bocca Koffie, beide vertellen meer over hun duurzame bedrijfsvoering ende motivatie hiertoe. De andere stands worden bemand door het IVN, het Energieloket en de gemeentelijke werk- groep Fairtrade en Duurzaamheid.

Sfeervolle muziek en (h)eerlijke hapjes

Naast het informatieve gedeelte is er deze dag tevens ruimte voor mooie muziek van Merel, Johan Borger en Lara Kroon. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Tussen 12.00 en 15.00 bereiden twee koks ter plekke de produc- ten van de streekmarkt tot smakelijke hapjes.

Het programma deze dag:

11.00 Opening Weth. Ton van Amerongen Havenplein

11.00-16.00 Diverse informatieve stands Havenplein

11.00-16.00 Doorlopende muziekoptredens Havenplein

11.00-16.00 Eerlijke Winkelroute Dronten Stadscentrum Suydersee

11.00-16.00 Filmvertoning Eerlijke Winkelroute Havenplein

11.00-12.00 Kinderen prikken zwerfafval* Stadscentrum Suydersee

12.00-13.00 Inzamelen verpakkingsmaterialen* Stadscentrum Suydersee

12.00-15.00 Hapjes Streekmarkt Havenplein

13.00-16.00 Zwerfafval project* FlevoMeer Bibliotheek

13.00-16.00 FabLab FlevoMeer Bibliotheek

* Met een rolcontainer gaan kinderen uit Dronten zwerfafval uit het Stadscentrum verzamelen, vervolgens gaan we in optocht langs de winkeliers van de eerlijke winkelroute om hier verpakkingsmaterialen op te halen. De weg wordt vervolgd naar het Serviceplein in FlevoMeer Bibliotheek. Hier gaan de kinderen onder begeleiding van het FabLab en Docent Meerpaal Ivo Visser nieuwe producten en een sculptuur maken van het verzamelde afval.

Zie www.dronterland.nl voor het volledige actuele programma.

Van: zaterdag 6 oktober 2018 11:00Tot: zaterdag 6 oktober 2018 16:00