Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dementierealist bij Alzheimer Café Dronten

Dementierealist bij Alzheimer Café Dronten

Alzheimer, dementie en andere ouderdomsziektes komen steeds meer voor in Nederland. Onderzoek naar het voorkomen en genezen van ouderdomsziekten staat zeer hoog op de agenda van zowel bij de onderzoekers, medici en overheid.

Wist u dat bij de leeftijd van 65 jaar al ongeveer 10% van de bevolking enige mate hinder heeft van dementie. Bij de leeftijd van 85 is dat zelfs 20%. Dementie komt bij vrouwen meer voor dan bij mannen. Dit heeft vooral te maken met de hogere levensverwachting van vrouwen.

De Dementierealist is gesprekspartner en adviseur op het gebied van aanbieden van kennis, adviseren en ondersteunen van organisaties in het beter omgaan met de omgeving waarin mensen met alzheimer, dementie wonen en verblijven. Dit kan zijn in een beschermende woonomgeving of gewoon thuis.

Eenvoudige benadering van een complexe situatie. Dat is de kracht van de dementierealist. Handige tips, een toolbox waar je direct in de thuissituatie mee aan de gang kan gaan zorgen voor een prettigere en ook veiligere woonomgeving. Voor alle partijen een welkome aanvulling op de reeds aanwezige kennis.

Hijlkje Lootsma, dementierealist, komt op woensdag 10 juli in Het Alzheimer Café in Dronten met u hierover praten. U bent van harte welkom in de Meerpaal op het serviceplein.

Elke 2e woensdagavond van de maand kunt u vanaf 19.00 uur binnenlopen bij het Alzheimer Café Dronten in de Meerpaal. De start van de caféavond is om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Koffie en thee en toegang zijn geheel gratis.

Meer informatie kunt u krijgen op de site van Alzheimer Nederland via www.alzheimer-flevoland.nl of via facebook Alzheimer Dronten


Aanvang: woensdag 10 juli 2019 19:30Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo