MFC Swifterbant.
MFC Swifterbant. Foto: gemeente Dronten.

MFC Swifterbant gaat op 6 april open met onthulling van naam en open huis

zaterdag 6 april 2024 11:00

SWIFTERBANT - Het multifunctioneel centrum (MFC) in Swifterbant wordt op zaterdag 6 april (11 uur) officieel geopend met het bekendmaken van de naam. Zoals bekend zijn er uit ruim zestig inzendingen drie mogelijke namen geselecteerd: Het Bint, De Landvast en De Kombuis. Na de bekendmaking is er een open huis

Het MFC is de plek voor onder andere De Meerpaal, de bibliotheek, dagcentrum Het Pluspunt en verschillende lokale verenigingen. “Het MFC is voor alle inwoners van Swifterbant”, schrijft de gemeente Dronten in een persbericht over de opening.

Ontmoeting en verbinding

“Een plek voor ontmoeting en verbinding waar de deuren wijd openstaan”, vervolgt de gemeente, “Iedereen is van harte welkom voor mooie gesprekken, gezelligheid, kennis en informatie, lenen en lezen van boeken, kranten en tijdschriften, gezamenlijke maaltijden, activiteiten, zang, muziek, dagbesteding en veel meer.”

Onderdeel van het MFC zijn ook 30 huurappartementen van Oost Flevoland Woondiensten (OFW). De huurders zijn inwoners van 55 jaar en ouder. De Meerpaal beheert het MFC.