In het verleden waren er streekmarkten op het Havenplein.
In het verleden waren er streekmarkten op het Havenplein. Archieffoto: ©maartenheijenk

‘Boerenmarkt’ Flevofood op Havenplein

zaterdag 13 april 2024 10:00

DRONTEN - De vereniging Flevofood kondigde eind vorig jaar een proef aan met een ‘boerenmarkt’ in Dronten. Inmiddels is er een datum gekozen: de eerste editie van de markt valt samen met de start van de tulpenroute op zaterdag 13 april. De markt is op het Havenplein en begint om tien uur.

Flevofood is een vereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Zij zien een boerenmarkt als ‘een ultiem korte keten initiatief’. 

“Flevofood werkt hard om stad en platteland te verbinden”, schrijft de vereniging in een aankondiging van de markt, “Immers, als je als consument weet waar je producten vandaan komen, kan je beter je voedselkeuzes maken. En omdat alles kraakvers is, is het nog lekkerder ook!”

Allerlei kramen

Het wordt een markt markt met verschillende vormen van agrarische productie: “Zo zullen er kramen staan met onder andere groente, fruit, eieren, zuivel, sappen, vlees en meel. Daarnaast is er ook een curiosamarkt en een activiteit voor kinderen.”

Flevofood werkt hiervoor samen met Tulpenroute, Team Agro, Kom Bij De Boer, Winkeliersvereniging Dronten, Visit Flevoland en de gemeente Dronten. De vereniging kondigt aan dat ze bij succes vaker een markt gaat organiseren.

Boerenmarkt