DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Voltallige gemeenteraad steunt hulpverleners bij De Huijskamer: „Hulp en medeleven”

Voltallige gemeenteraad steunt hulpverleners bij De Huijskamer: „Hulp en medeleven”
Marloes Hotting (ChristenUnie)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De voltallige gemeenteraad heeft vanavond een motie van de ChristenUnie ondersteund die de politie en hulpverleners een steuntje in de rug moet bieden. Naar aanleiding van het incident in en bij café De Huijskamer in Swifterbant werd het gedrag van enkele horecabezoekers streng afgekeurd.

„Wij veroordelen geweld tegen hulpverleners en politie ten stelligste”, aldus de volledige gemeenteraad, „Wij spreken onze steun en ons medeleven uit voor de betrokken hulpverleners en agenten en hun collega’s. Wij zijn onze hulpverleners en politieagenten dankbaar voor het werk dat zij verrichten voor onze samenleving.”

Volstrekt ontoelaatbaar

Marloes Hotting somde nog even op wat er zaterdagnacht allemaal is gebeurd in Swifterbant. Zij noemde het hinderen van het ambulancepersoneel en de politie ‘volstrekt ontoelaatbaar’: „Wij willen uitspreken dat de gemeenteraad het belangrijk vindt dat hulpverleners ongestoord hun werk kunnen doen.”

„Als ik mee had kunnen stemmen, dan had ik deze motie ondersteund”, reageerde burgemeester Ineke Bakker. Ze deed de gemeenteraad de toezegging dat ze het ruggesteuntje gaat overbrengen aan de hulpverleners.

De Huijskamer in Swifterbant