Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Verscherpt politietoezicht in Swifterbant; één aanhouding in hele gemeente bij jaarwisseling.

Verscherpt politietoezicht in Swifterbant; één aanhouding in hele gemeente bij jaarwisseling.
Mist tijdens op oudjaarsavond.
Foto: politie Dronten

SWIFTERBANT - „Oud en nieuw is in de gemeente Dronten rustig verlopen. Er waren amper incidenten.” Dat schrijft de gemeente Dronten in een persbericht. Wel was er na de vernielingen van de afgelopen week extra politietoezicht in Swifterbant.

Er is in de gemeente Dronten tijdens de jaarwisseling slechts één aanhouding verricht. De hulpdiensten hoefden alleen in actie te komen voor het blussen van vreugdevuurtjes en overlast in de buurt. Burgemeester Jean Paul Gebben kijkt tevreden terug op zijn eerste jaarwisseling in Dronten.

Swifterbant

De afgelopen week waren er in Swifterbant verschillende vernielingen. Zo werden er in het bos bankjes vernield en in het winkelcentrum werd kerstverlichting losgetrokken.

De burgemeester schrok ’t meest van de verwijderden putdeksels in het dorp, waardoor gevaarlijke situaties ontstonden: „Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als iemand daarin was gevallen. We hebben het hier over een zeer ernstig vergrijp, dat gaat echt alle grenzen te boven.”

Eerder had de burgemeester al aangegeven dat de maat vol is in Swifterbant. Daarom was er tijdens de jaarwisseling verscherpt politietoezicht in het dorp. „De komende tijd blijft het de volle aandacht houden", aldus de burgemeester, „Samen met Dorpsbelangen Swifterbant, de politie, jongerenwerk en andere partijen stellen we alles in het werk om de situatie daar weer te normaliseren."

Aangifte doen

Het valt Gebben op dat er ondanks de overlast en vernielingen relatief weinig 112-meldingen en aangiftes bij de politie en gemeente zijn binnengekomen. „Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk 6500 paar ogen voor gemeente en politie zijn”, aldus de burgemeester.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo