DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

UPDATE | Politie gaat bij overlijden tijdens Lowlands-festival niet uit van een misdrijf

UPDATE | Politie gaat bij overlijden tijdens Lowlands-festival niet uit van een misdrijf
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Er zijn geen aanwijzingen dat de medewerker van een leverancier, die zaterdagmiddag levenloos werd aangetroffen op het Lowlands-festival, door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie vermoedt dat de man onwel is geworden.

Volgens het Brabants Dagblad is het slachtoffer een 39-jarige man uit Woudrichem. Hij werd gevonden in het 'productiegebied' van het festivalterrein. Er is nog gepoogd hem te reanimeren, maar dat heeft niet mogen baten.

Aan het eind van de middag meldde de politie nog in een persbericht bezig te zijn met een onderzoek naar het voorval. Inmiddels is de politie tot de overtuiging gekomen dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. „Dat vermoeden hadden we vanaf het begin, maar je moet eerst zaken uitsluiten voordat je die conclusie kunt trekken", zegt een woordvoerder van de politie.

Tevreden

Voor het overige kijken veiligheidsdiensten en de gemeente Dronten tevreden terug op het verloop van de jubileumeditie van het festival, zo melden politie, Openbaar Ministerie en de gemeente in een gezamenlijk persbericht.

Burgemeester Aat de Jonge: „Tijdens de Lowlandsdagen heeft de gemeente er een complete stad bij van 55.000 inwoners. Dat dit leidt tot een marginaal aantal aangiften (vijf) zegt iets over de goede sfeer van het evenement.”

Geldboetes en werkstraffen

Het Openbaar Ministerie was vertegenwoordigd op Lowlands en heeft 85 zaken behandeld (in 2016 waren dat er 62). In 65 gevallen heeft het OM direct een boetes of werkstraffen opgelegd. In vier gevallen kreeg men een dagvaarding om op korte termijn voor de rechter te verschijnen.

De geldboetes waren voor mensen die werden aangehouden met meer drugs op zak dan toegestaan. Het totaalbedrag aan boetes was dit jaar 29.750 euro. Mensen met een grote hoeveelheid drugs kregen een werkstraf. In totaal werd tijdens Lowlands 250 uur aan werkstraf opgelegd. Eén van de verdachten was minderjarig en is daarom doorverwezen naar bureau Halt.