DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Uitzonderlijk vredige editie van Lowlands: slechts één bezoeker doet aangifte bij politie

Uitzonderlijk vredige editie van Lowlands: slechts één bezoeker doet aangifte bij politie
Eén gestolen portemonnee
Foto: Andrew Khoroshavin
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Slechts één bezoeker van Lowlands heeft het afgelopen weekeinde aangifte gedaan bij de politie. Het betrof de diefstal van een portemonnee. Het bevestigt het beeld van een uitzonderlijk vredige editie van het festival, zoals politie, gemeente Dronten en openbaar ministerie dat gisteren al schetsten.

Het aantal van één aangifte is aanzienlijk lager dan bij vorige edities. Zo waren er in 2015 nogal wat diefstallen uit tenten op het campingterrein. De politie stelt wel dat het aantal de komende dagen nog kan oplopen: „Omdat vaak achteraf via internet nog aangiftes binnenkomen.”

Smartphones

Vorige maand waren er bij het festival Defqon.1 veel meer bezoekers die aangifte deden, met name van gestolen smartphones. Zeven mannen uit Colombia werden daar aangehouden omdat ze maar liefst 122 gestolen telefoons in hun bezit hadden.

De politie maakte gisteren al bekend dat er 15 personen zijn aangehouden tijdens Lowlands. Alhoewel dat er iets meer waren dan vorig jaar, noemde burgemeester Jean Paul Gebben het ‘een marginaal aantal’.