DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Twee inbrekers in Dronten aangehouden na tip van alerte buurtbewoner

Twee inbrekers in Dronten aangehouden na tip van alerte buurtbewoner
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De politie heeft vannacht aan de Meridiaan een 25-jarige man uit Houten en een 18-jarige Lelystedeling aagenhouden op verdenking van inbraak bij een woning aan de Kapteynlaan. Dat gebeurde na een tip van een bewoner.

In de nacht van vrijdag op zaterdag meldde een bewoner uit Dronten dat hij meerdere verdachte personen zag in de tuin van zijn achterburen. De getuige belde 112, gaf een signalement door en bleef aan de lijn terwijl de politie onderweg was.

Op de vlucht

„Toen de collega’s de bewuste woning aan de Kapteynlaan in Dronten naderden zag de getuige dat de verdachte personen op de vlucht sloegen. De getuige zag dat het ging om twee personen die wegrenden in de richting van het centrum van Dronten”, aldus de politie.

Op de Meridiaan in Dronten troffen de agenten twee mannen aan die voldeden aan het signalement. Bij de woning aan de Kapteynlaan werden duidelijke sporen van een poging inbraak geconstateerd. Hierop werden de mannen uit Lelystad en Houten aangehouden. Het woninginbrakenteam van het district Flevoland heeft de zaak in onderzoek.