DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Politiebureau in Dronten op vrijdagen op slot: „U kunt terecht in Emmeloord en op Urk”

Politiebureau in Dronten op vrijdagen op slot: „U kunt terecht in Emmeloord en op Urk”
Politiebureau Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het politiebureau aan de Gangboord in Dronten is in de maanden juli en augustus op de vrijdagen gesloten. „Op deze dag kunt u terecht op de bureaus in Emmeloord en op Urk”, meldt de politie Midden-Nederland.

De politie voegt eraan toe: „Als een politiebureau voor het publiek is gesloten, betekent dit niet dat er geen politie meer in de wijk is.”

Tevens is de politie op vrijdagen bereikbaar via telefoon, internet, de sociale media en via de intercom van het politiebureau: „Ook treft u politieagenten steeds vaker op plekken in de wijk, zoals een buurtcentrum, waar u ze makkelijk kunt aanspreken.”

UPDATE
Ook Lelystad of Kampen

Naar aanleiding van een vraag van DeDrontenaar.nl heeft de politie haar persbericht aangepast. Inwoners van Dronten kunnen op vrijdagen niet alleen terecht bij de politiebureaus in Emmeloord of Urk, maar gewoon bij het dichtstbijzijnde bureau. Dat kan dus ook Kampen of Lelystad zijn.

Deze krant had de politie gevraagd: ,,Waarom is ervoor gekozen de mensen uit Dronten te verwijzen naar Emmeloord en Urk en niet naar Lelystad? Urk is met het openbaar vervoer een uur, Lelystad 11 minuten.”