DeDrontenaar.nl

Zondag, 29 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Politie-inzet in Dronten staat onder druk door aanpak drugscriminaliteit in de Randstad

Politie-inzet in Dronten staat onder druk door aanpak drugscriminaliteit in de Randstad
Politie in Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ook de politie in Dronten moet capaciteit inleveren door de maatregelen van het kabinet om de drugscriminaliteit in de Randstad aan te pakken. Dat schrijft burgemeester Jean Paul Gebben in antwoord op vragen van het CDA.

Na de moordaanslag op advocaat Wiersum in Amsterdam heeft het kabinet besloten om 150 politieagenten uit Oost-Nederland in te zetten in de Randstad. Burgemeesters in het oosten van het land hebben aangegeven dat hierdoor de politietaken in hun regio in de knel komen. Het CDA vroeg zich af hoe dit zit in Dronten.

Extra inzet

„Het klopt dat ten gevolge van onder andere de extra inzet door beveiligingsmaatregelen een grotere druk op de beschikbare politiecapaciteit wordt gelegd”, antwoordt de burgemeester, „Dit heeft ook zijn effecten op het lokale basisteam Dronten, Noordoostpolder en Urk.”

Op dit moment worden er vanuit Flevoland vooral agenten ingezet, die zijn gespecialiseerd in bewaken en beveiligen. Het betekent dat de teams in deze provincie elkaar moeten ondersteunen om aan de veiligheidssterktes te blijven voldoen, schrijft Gebben.

De burgemeester is het eens met de brandbrieven aan de minister dat gezocht moet worden naar structurele maatregelen om het landelijk capaciteitsprobleem tegen te gaan.