DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Politie heeft derde verdachte aangehouden na zendmastbrand in Dronten

Politie heeft derde verdachte aangehouden na zendmastbrand in Dronten
De mogelijke brandstichters bij Opsporing Verzocht
Foto: screenshot
Redactie: M.H.

DRONTEN - De politie heeft een derde verdachte aangehouden na de zendmastbrand van 10 april aan de Guldendreef in Dronten. Nadere bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden in april opnamen getoond van twee mannen, die bij Supertank in Dronten een jerrycan vulden met benzine. Kort daarna werd de zendmast even verderop in brand gestoken.

De tv-uitzending leidde tot de aanhouding van twee mannen uit Swifterbant. Volgens het AD gaat het om de broers Samir (24) en Karim (30). Hetzelfde AD meldt dat de derde verdachte de 24-jarige T.S. uit Dronten is.

Groningen en Dronten

De politie heeft inmiddels een overzicht gepubliceerd van de zendmastbranden in Nederland. Daarin staat dat er in 2 van de 29 gevallen verdachten zijn aangehouden: eentje in Groningen en inmiddels drie na de brand in Dronten.

De politie herhaalt dat het in brand steken van zendmasten zorgelijk en onacceptabel is: „De eventuele impact van de uitval van de zendmasten kan groot zijn."

„Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daardoor voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang.”