Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Net zoveel aanhoudingen Lowlands als op Meerpaaldagen: „Politie niet terugtrekken”

Net zoveel aanhoudingen Lowlands als op Meerpaaldagen: „Politie niet terugtrekken”
Politie bij de Meerpaaldagen
Foto: ©maartenheijenk.nl

BIDDINGHUIZEN - Er werden het afgelopen weekeinde slechts elf aanhoudingen verricht op Lowlands. Daarmee zit dat festival op het niveau van de Meerpaaldagen. Toch vindt burgemeester Aat de Jonge het van belang dat de politie en het Openbaar Ministerie ook in de toekomst aanwezig zijn op Lowlands: „Dat heeft een preventieve werking.”

Van de elf aanhoudingen op Lowlands werden er 3 door de politie afgedaan met een boete. Dit betrof mensen die over het hek waren geklommen. De acht overige zaken werden ter plekke beoordeeld door het Openbaar Ministerie.

Geen verklaring

Aat de Jonge heeft geen verklaring voor de enorme afname van het aantal aanhoudingen ten opzichte van vorige edities van Lowlands: „Ik denk dat het heel erg samenhangt met de sfeer en het klimaat van Lowlands.”

De burgemeester ziet in die afname geen reden om de manier van werken te veranderen: „De aanwezigheid van de het Openbaar Ministerie is nuttig. Je kan niet zomaar wat aanrommelen op een festival in Dronten. Dat willen we niet. Dan moet er ook een Officier van Justitie zijn die zijn of haar bijdrage levert.”

Zonder politie?

Ook de politie-inzet vindt Aat de Jonge van belang. Het dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbreek, in omvang vergelijkbaar met Lowlands, moest het dit jaar door CAO-acties met minder politie doen. Toch werd daar gesproken over ‘de rustigste editie ooit’. Omroep Brabant meldt dat volgens burgemeester Ryan Palmen wordt gekeken of het volgend jaar opnieuw zonder politie kan: „We hebben nu gezien dat ’t kan.”

Aat de Jonge heeft contact gehad met zijn collega in Hilvarenbeek en hij ontkent dat daar overwogen wordt om het zonder politie te doen. In ieder geval ziet hij het terugtrekken van de politie van Lowlands niet als optie.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo