DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nepmedewerkers van PostNL na pinpasfraude in Dronten aangehouden in Den Helder

Nepmedewerkers van PostNL na pinpasfraude in Dronten aangehouden in Den Helder
Redactie: M.H.

DRONTEN - De politie waarschuwde maandag voor nepmedewerkers van PostNL, die in Biddinghuizen aanbelden en hun slachtoffers de pinpas en pincode probeerden te ontfutselen. Inmiddels zijn er drie mannen aangehouden, die in Dronten actief zijn geweest.

De politie hield de verdachten dinsdagmiddag aan in Den Helder. Een bewoonster was even daarvoor benaderd door een van hen met de mededeling dat een pakket onderweg was.

Eén euro pinnen

De vrouw diende voordat ze het pakket in ontvangst kon nemen een bedrag van één euro te pinnen. „Dat bedrag zou alleen per pin kunnen worden betaald vanwege de coronamaatregelen”, zo stelde de beller, die zei uit naam van PostNL te handelen.

De bewoonster vertrouwde het niet en stelde de politie in kennis. Op het aangegeven tijdstip werd aangebeld door een bewoner uit Amsterdam. De politie heeft de man aangesproken en aangehouden.

Groot geldbedrag

Bij fouillering werden diverse bankpassen aangetroffen, alsmede een groot geldbedrag. Deze goederen zijn inbeslaggenomen. „Er is uit onderzoek gebleken dat meerdere passen zijn gebruikt of ontvreemd bij eerdere pinpasfraudes, onder meer in Dronten en ook eerder in Den Helder”, aldus de politie.

De mannen, drie bewoners uit Amsterdam in de leeftijd 21 en 22 jaar, zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek naar meerdere strafbare feiten gaat voort.