DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ministerie gaat praten in Dronten en Kampen over overlast criminele AZC-bewoners

Ministerie gaat praten in Dronten en Kampen over overlast criminele AZC-bewoners
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat op korte termijn in gesprek met de gemeenten Dronten en Kampen. Samen met de gemeenten wil het ministerie komen tot een effectieve aanpak van de criminaliteit door asielzoekers uit ‘veilige landen', woonachtig op het AZC in Dronten.

Staatssecretaris Mark Harbers doet deze toezegging in antwoord op vragen van VVD-kamerlid Malik Azmani. Aanleiding voor de vragen van Azmani en de PVV-kamerleden Fritsma en Wilders waren de uitlatingen van burgemeester Bort Koelewijn van de gemeente Kampen. Hij klaagde vorige maand tijdens een commissievergadering over de winkeldiefstallen van een groep ‘veilige-landers’ uit het AZC Dronten.

„Mijn ministerie treedt op korte termijn met de gemeente in overleg om in gezamenlijkheid de problematiek en de daarbij horende aanpak te bespreken”, schrijft de staatssecretaris, „Hierbij is er ruimte voor lokaal maatwerk waarbij het voorkomen van overlast in Dronten en Kampen en het behoud van draagvlak in de omgeving centraal staan. Het in gezamenlijkheid komen tot een effectieve aanpak heeft wat mij betreft hoge prioriteit.”

Asielzoekerscentrum Dronten