DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jeffrey Klomp over brand aan Fazantendreef: „Ik heb er geen woorden voor…”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Aan de Fazantendreef in Dronten-noord is de afgelopen nacht het pand van de firma Funfit24 volledig uitgebrand. Eigenaar Jeffrey Klomp is er helemaal kapot van: „Er is letterlijk niets van overgebleven. Ik heb er geen woorden voor… Toen ik het vanochtend zag, ik werd er gewoon stil van.”

De melding kwam vannacht rond half drie binnen bij de brandweer. Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam, was er al sprake van een uitslaande brand. De brandweerlieden besloten om zich te concentreren op het voorkomen van overslaan van de brand naar de naastliggende kantoren en de omliggende bedrijven. Daarin is men geslaagd. De brand is bestreden door twee brandweerwagens uit Dronten, een uit Swifterbant en een hoogwerker uit Lelystad.

In de slaapmodus

Jeffrey Klomp werd pas tegen zessen gebeld door de eigenaar van het pand. „Ik had mijn telefoon in de slaapmodus staan en ben dus niet eerder wakker geworden. Na het telefoontje heb ik mijn vader wakker gemaakt en zijn we er natuurlijk direct naartoe gegaan. Wat je dan aantreft… nogmaals, daar heb ik geen woorden voor.”

Funfit24 is een bedrijf dat handelt in tweedehands fitnessapparatuur. Jeffrey Klomp vertelt dat hij ongeveer een jaar geleden vanuit een kleinere locatie in Dronten is verhuisd naar de Fazantendreef.

Aan de Fazantendreef 17 huurt Funfit24 een loods, waarin ook een kantoor gevestigd was. In hetzelfde pand zit ook een kantoorverzamelgebouw. Van het gedeelte van Funfit24 is volgens de heer Klomp niets meer over, de kantoren zijn gered. Over het schadebedrag kan hij nog niets zeggen.

Technische oorzaak?

De brandweer kan nog niets zeggen over oorzaak van de brand. Ook Jeffrey Klomp kan slechts gissen: „De brandweer had het over mogelijk een technische oorzaak, maar verder onderzoek moet dat uitwijzen.”

Zo kort na de brand heeft de eigenaar nog geen idee hoe het verder moet met zijn bedrijf: „Maar ik gooi natuurlijk niet het hoofd in de schoot. Het is mijn passie en daar wil ik in verder gaan.”

Brand Fazantendreef

Video Omroep Flevoland