DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente gaat lokfiets inzetten bij station: „Politie heeft dan echt een leuke dag”

Gemeente gaat lokfiets inzetten bij station: „Politie heeft dan echt een leuke dag”
Trudy Stoker (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft aangekondigd dat de gemeente Dronten een paar lokfietsen gaat aanschaffen in de strijd tegen fietsendiefstal bij het station: „Dat is een buitengewoon effectief middel.”

„Ik ben een groot voorstander van de lokfiets en de lokscooter”, aldus de nieuwe burgemeester, „Er is niets zo leuk als wanneer er een fiets gestolen wordt, je die fiets kunt volgen tot in de achtertuin en daar vervolgens twintig fietsen aantreft. Dat vindt de politie fantastisch, die hebben dan echt een leuke dag. En ik ook.”

De burgemeester voegde er wel aan toe dat lokfietsen op een gegeven moment geruild moeten worden met buurgemeenten: „Omdat ze die fietsen gaan herkennen.”

VVD is bezorgd

Gebben deed zijn uitspraak in antwoord op vragen van de VVD. Die fractie toonde zich nogal bezorgd over de fietsen en scooters bij het station. Dat verwonderde Siert Jan Lap (CDA), omdat zijn fractie vorig jaar juli samen met GroenLinks om aandacht had gevraagd voor dit onderwerp.

„U doelt op het cameratoezicht”, reageerde Trudy Stoker (VVD). Dat is echter onjuist, want CDA en GroenLinks stelden vorig jaar alleen een ‘onderzoek naar preventiemaatregelen’ voor. De VVD en alle andere fracties wensten dat toen niet te laten onderzoeken. Stoker vertelde dat de VVD er deze keer aandacht voor vraagt, omdat ze er persoonlijk door inwoners op zijn aangesproken.

Station Dronten