DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Geen cameratoezicht bij fietsenstalling station Dronten: „Daling aantal diefstallen”

Geen cameratoezicht bij fietsenstalling station Dronten: „Daling aantal diefstallen”
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Mensen die met het openbaar vervoer reizen, moeten met een gerust hart hun fiets kunnen achterlaten bij het station”, zei Danieke van Baal (GroenLinks) gisteravond. Ze vond echter nauwelijks medestanders voor extra preventiemaatregelen.

Drie weken geleden had het CDA voorzichtig een balletje opgegooid. Het idee voor cameratoezicht bij het station werd toen genadeloos afgeschoten door burgemeester Aat de Jonge.

Preventie

Gisteren probeerde het CDA het opnieuw, deze keer samen met GroenLinks. In een poging om meer steun te krijgen was het woord 'cameratoezicht' uit het voorstel gehaald. Deze keer werd er gevraagd om een onderzoek naar preventiemaatregelen.

„Er is sprake van veelvuldig diefstal en vernielingen van fietsen die gestald zijn bij het station”, beweren GroenLinks en het CDA. „En de keuze voor de trein mag niet leiden tot een gestolen of vernielde fiets”, voegde Siert Jan Lap (CDA) er aan toe.

Overdreven

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) vond het allemaal maar overdreven: „Wij zien een daling van het aantal diefstallen.” Dat was voor de fractie van zijn partij reden om tegen het voorstel van de twee partijen te stemmen. „Het zou zonde zijn van de investering”, vond Remco de Maaijer.

Ook de rest van de gemeenteraad stemde tegen. „Elk incident is er één te veel, maar het probleem neemt af”, zo luidde de motivatie van Roelof Siepel (ChristenUnie).

Cameratoezicht