Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Flevolandse VVD stelt dat penningmeester uit Dronten ‘grote bedragen’ heeft verduisterd

Flevolandse VVD stelt dat penningmeester uit Dronten ‘grote bedragen’ heeft verduisterd
Provinciehuis in Lelystad.
Foto: Provincie Flevoland

DRONTEN - De VVD-fractie in Provinciale Staten van Flevoland heeft aangifte gedaan tegen de oud-penningmeester, woonachtig in Dronten. „Geconstateerd is dat de voormalig penningmeester zich in de periode 2012-2017 grote bedragen heeft toegeëigend”, schrijft de fractie in een persbericht.

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat een penningmeester uit Dronten zich geld van een politieke partij toeëigent. In 2016 deed de afdeling Dronten van het CDA aangifte van verduistering door de penningmeester.

Overdracht

De zaak bij de VVD zou aan het rollen zijn gekomen na de verkiezingen van maart. De nieuwe penningmeester van de fractie had toen een overdrachtsgesprek met zijn voorganger. „Nadat de nieuwe penningmeester 21 juni de beschikking kreeg over de bankrekeningen en een eerste check op de saldi deed, constateerde hij onrechtmatigheden”, aldus het persbericht.

„Het weekend erna zijn alle boekingen van de periode 2011-2019 doorgenomen en in de week erna is een dubbelcheck gepleegd door de overige leden van het fractiebestuur.”

Geld was op

De fractie meldt dat de man de verduistering lang heeft kunnen volhouden door het ene gat met het andere te vullen: „Dat liep echter medio 2019 spaak, toen het geld nagenoeg op was en hij een aantal terugbetalingen aan de provincie opschortte.”

De VVD-fractie zegt ‘erg geschrokken’ te zijn. Ruim een maand geleden is er aangifte gedaan. Volgens de fractie is het nieuws nu pas naar buiten gebracht op verzoek van de politie en het Openbaar Ministerie: „Opdat het onderzoek vanaf begin juli niet zou worden gehinderd.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo