DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Er vielen vannacht rake klappen in centrum van Dronten; één persoon behandeld in ambulance

Er vielen vannacht rake klappen in centrum van Dronten; één persoon behandeld in ambulanceEr vielen vannacht rake klappen in centrum van Dronten; één persoon behandeld in ambulance
Redactie: M.H.

DRONTEN - De politie is de afgelopen nacht uitgerukt voor een flinke vechtpartij aan Het Ruim in winkelcentrum Suydersee. Ook de ambulance rukte uit. Eén persoon moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen. „Ik ga vaak uit in Dronten maar zo heftig heb ik het nog nooit gezien”, meldt een ooggetuige.

De politie kan op zondag geen informatie geven over de vechtpartij en eventuele aanhoudingen: „Daar kunnen wij pas morgen in de reguliere dagdienst in duiken.”

Boksbeugel

Berichten zijn dat er een stuk of vijftien mensen betrokken waren bij de confrontatie. Daarbij ging het om jongeren in de leeftijd van ongeveer 16 tot 21 jaar. Er zou onder andere zijn geslagen met een boksbeugel.

Gesteld wordt dat de onenigheid al in een eerder stadium is ontstaan bij Cultus Inn en dat het gaat tussen jongeren uit enerzijds het buitengebied en anderzijds het dorp. Een bestuurslid van Cultus Inn bevestigt dat er gisteravond een feest was in het verenigingsgebouw aan de Educalaan: „Maar daar heerste een supersfeer. Er komen tegenwoordig bij Cultus zowel boeren als mensen uit het dorp komen. En dat gaat erg goed.”

Ze weet dat er gisteravond ook een feest was in De Rede: „Het kàn natuurlijk zijn dat bezoekers van beide feesten elkaar hebben ontmoet bij de Döner King, maar wij weten daar niets van af.”