DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Eigenaar Goof Visser van loods Fazantendreef is vol lof over het werk van de brandweer

Redactie: M.H.

DRONTEN - Goof Visser uit Dronten is eigenaar van het pand aan de Fazantendreef 17, waarvan de loods de afgelopen nacht volledig afbrandde. Hij is vol lof over het werk van de brandweer, waardoor voorkomen werd dat de brand oversloeg naar de aanliggende kantoren. Volgens Visser kan er in die kantoren vanaf morgen weer gewoon gewerkt worden.

Toen het alarm vannacht overging, kon de alarmdienst Goof Visser niet bereiken. De politie maakte hem wakker. „Toen ik ter plaatse kwam, was het eigenlijk al gebeurd.”

Visser is lang ter plekke gebleven, heeft de dag zien aanbreken en heeft gesproken met huurders en andere betrokkenen. Hij zag dat de brandweer goed werk verrichtte: „De brandweermannen uit Dronten hebben het goed gedaan, met steun van Urk, Swifterbant en Lelystad. Die hadden het goed voor elkaar. Burgemeester Aat de Jonge is ook nog even langs geweest: klasse!”

Loods is gewoon weg

De loods van 1.200 vierkante meter hadden Visser en zijn compagnon verhuurd aan de firma Funfit24: „Die loods kun je als verloren beschouwen. Daar mogen we niet in, want de staalconstructie is verwrongen. De loods is gewoon weg.”

In de kantoren (365 vierkante meter) verhuurt het bedrijf Heeren XVII flexplekken, bedrijfs- en vergaderruimten „De kantoren zijn vanochtend schoongemaakt, daar komt vanmiddag elektra in en dan kunnen de gebruikers in principe morgen weer aan het werk. De schade in dat gedeelte valt mee”, aldus de eigenaar.

Over de oorzaak tast ook Goof Visser in het duister: „Zoals gebruikelijk doet de brandweer daar geen enkele uitspraak over. Dat hoort ook zo. Er gebeuren in ieder geval geen gekke dingen in het pand, dus daar kan het niet vandaan komen.”

Snelgarage

In het pand naast Funfit24 runt Ronald Smit het bedrijf Snelgarage. Hij werd vannacht rond half drie uit zijn bed gebeld door de overbuurman. „Die vertelde dat het pand naast ons in lichterlaaie stond. Ik ben er natuurlijk meteen naartoe gegaan. We hebben alle auto’s veiliggesteld en binnen gezet voor zover dat mogelijk was. Daarna hebben we van een afstand gekeken of het niet oversloeg. En dat is gelukkig niet gebeurd.”

Smit was er wel eventjes bang voor: „Zeker in het begin, want toen laaide het vuur echt heel hoog op. Maar de brandweer had het vrij snel onder controle. En het was gelukkig windstil.”

De garagehouder had een hele rij auto’s tegen het hek, de erfafscheiding, aan staan. Doordat hij die op tijd kon weghalen, bleef de schade voor Snelgarage beperkt: „Een beetje roetschade, maar dat valt waarschijnlijk wel weg te wassen.”

Protief

Gerrit Schreuder van de firma Protief, de buurman aan de andere kant, heeft er vannacht helemaal niets van meegekregen: „Toen ik vanmorgen wakker werd, zag ik dat iemand mij een appje had gestuurd.”

Hij ging meteen naar de zaak en constateerde dat er op zijn perceel niets gebeurd was: „Er zit een meter of 20, 25 tussen. Over de heg zag ik een volledig afgebrande loods, nasmeulend en stinkend. Voor onszelf zijn er verder geen gevolgen.”

Funfit24

Video Omroep Flevoland