DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester: Er is 10 jaar weinig gebeurd en daarom heeft Dronten 3x zoveel Boa’s nodig

Burgemeester: Er is 10 jaar weinig gebeurd en daarom heeft Dronten 3x zoveel Boa’s nodig
Hondenpoep
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft op dit moment twee Boa’s. Volgens burgemeester Jean Paul Gebben moeten dat er eigenlijk 6,5 zijn. Hij laat hierover nog een analyse uitvoeren, maar stelt de gemeenteraad nu alvast op de hoogte.

Boa’s zijn buitengewoon opsporingsambtenaren. Volgens de burgemeester zijn ze echter méér dan dat: „De Boa is zichtbaar aanwezig in de openbare ruimte en is laagdrempelig aanspreekbaar voor de burgers en ondernemers.”

Gebben wijst erop dat er een landelijke norm is van één Boa op 9.000 inwoners. De gemeente Dronten zou dan uitkomen op 4,5. De burgemeester constateert echter dat er in Dronten de laatste tien jaar weinig gebeurd is en dat de gemeente een enorme grondoppervlakte heeft. Daarom komt hij uit op 6,5 Boa’s.

Surveilleren

Gebben vindt dat deze ambtenaren zich moeten gaan bezighouden met surveilleren en klachtenbehandeling. Daarnaast ziet hij voor hen een taak als het gaat om onder andere drugscriminaliteit, verwarde personen, huisvestingsoverlast, illegale kamerverhuur, dierenoverlast en -welzijn, de verharding van de maatschappij, ergernissen en overlast door bijvoorbeeld hondenpoep.