Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Brandweer gaat in 't vervolg eerst checken of er brand is en rukt dan pas uit

Brandweer gaat in 't vervolg eerst checken of er brand is en rukt dan pas uit
Brandweer in Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De brandweer gaat in Dronten en de rest van Flevoland bij een brandmelding eerst checken of er daadwerkelijk sprake is van brand. Pas daarna rukt de brandweer uit. Deze nieuwe manier van werken moet het aantal loze meldingen terugdringen.

Als er meldingen via het ‘openbaar meldsysteem’ binnenkomen, gaat de meldkamer deze melding in het vervolg eerst gedurende een minuut checken: ,,Dit ter verificatie of er daadwerkelijk brand is.’’ Krijgt de meldkamer geen contact met het betreffende gebouw, dan gaat de brandweer na die minuut rijden.

Bij particuliere alarmcentrales moeten de aangesloten burgers (woningen) of bedrijven zelf de melding eerst verifiëren, aldus de brandweer: ,,Bij brand kan de melding worden doorgezet naar de regionale meldkamer. Bij meerdere onechte doormeldingen naar de regionale meldkamer brengt de brandweer kosten in rekening.’’

Rookmelders

In het kader van het terugdringen van loze meldingen wijst de brandweer erop dat rookmelders wel eens afgaan als er geen brand is: ,,Kijk eerst of er rook of brand waarneembaar is.’’Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo