DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BOA’s in Dronten doen het zó goed, dat ze zelfs portofoons krijgen van de politie

BOA’s in Dronten doen het zó goed, dat ze zelfs portofoons krijgen van de politie
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De vier BOA’s in de gemeente Dronten kunnen sinds kort via de portofoon communiceren met de politie. Ze hebben dit volgens burgemeester Jean Paul Gebben te danken aan hun voorbeeldige optreden tijdens de coronacrisis.

De burgemeester heeft zich eerder beklaagd over het lage aantal buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) in de gemeente Dronten. Tijdens de coronacrisis kregen zij versterking en waren ze met drie mannen en één vrouw.

Geen sociaal leven

Jean Paul Gebben overlaadde hen donderdag met complimenten: „Ik moet een boel mensen complimenteren, maar vier moet ik er ècht noemen: de BOA’s. Zij hebben onwaarschijnlijk veel en hard gewerkt. En nog meer… En nòg meer…"

„Hun sociale leven heeft de afgelopen drie maanden op een zeer laag pitje gestaan, omdat er weinig mogelijkheden tot aflossing waren. Ik wil niemand tekort doen, maar dit zijn mensen die het voortreffelijk gedaan hebben.”

Eén proces-verbaal

Volgens de burgemeester hebben de BOA’s in gemeentes als Lelystad en Almere aan de lopende band bekeuringen uitgedeeld: „Onze BOA’s hebben veel opgelost met een goed gesprek. Daar heb ik veel bewondering voor.” Tijdens de crisis zijn er tot nu toe 65 staandehoudingen geweest en één proces-verbaal. Ook was er een niet-coronagerelateerd proces-verbaal voor iemand die een aantal keren 'het k-woord gebruikte, gerelateerd aan een ziekte'.

In de gemeente Dronten hebben de politie en Staatsbosbeheer wel boetes uitgedeeld. Eén persoon kreeg zelfs drie keer een boete. De politie was erg tevreden over de BOA’s en de samenwerking. Daarom hebben ze de gemeente-ambtenaren nieuwe portofoons gegeven.