Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bedrijfspand aan de Tjonger door burgemeester gesloten na vondst hennepkwekerij

Bedrijfspand aan de Tjonger door burgemeester gesloten na vondst hennepkwekerij
Burgemeester Jean Paul Gebben
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Op last van burgemeester Jean Paul Gebben is een bedrijfspand aan de Tjonger in Dronten gesloten en verzegeld, meldt de gemeente. Aanleiding voor de sluiting is de vondst van een hennepkwekerij.

De hennepkwekerij is door de politie vorige maand aangetroffen. In totaal bevatte deze kwekerij 494 hennepplanten. Ongeveer hetzelfde aantal was al gerooid.

Het pand is leeggehaald en is door medewerkers van de gemeente verzegeld en gesloten. Het betreden van het pand is strafbaar.

Drie maanden dicht

„Het pand is voor 3 maanden gesloten, pas na afloop van die periode mag de eigenaar het pand weer gebruiken”, aldus de gemeente, „Met de sluiting wil burgemeester Gebben een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit dit pand.”

„Hennep kweken is gevaarlijk, illegaal en strafbaar”, zegt de burgemeester, „Wij hebben hiervoor beleid vastgesteld dat er op gericht is om het kweken van hennep of het verhandelen van andere soorten drugs te ontmoedigen. Personen die dit toch doen pakken wij hard aan door strenge maatregelen te nemen zoals het sluiten van een bedrijfspand.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo