DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Balans na festival Defqon.1: 43 aanhoudingen, 30 strafbeschikkingen en 2 dagvaardingen

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Er zijn het afgelopen weekeinde 43 aanhoudingen verricht tijdens het evenement Defqon.1. Het Openbaar Ministerie heeft dertig strafbeschikkingen uitgevaardigd voor verboden drugs- en wapenbezit. Het gaat om boetes oplopend tot 825 euro en werkstraffen tot vijftig uur.

Dit schrijft de gemeente Dronten in een persbericht over het hard-dancefestival. „Hulpverleners en -diensten spreken van een veilig verlopen evenement, zonder grote incidenten”, aldus het persbericht.

Relativeren

Wethouder Ton van Amerongen is niet onder de indruk van de 43 aanhoudingen: „Op een ‘stad’ van 60.000 inwoners is dat te relativeren.”

Twee personen hebben een dagvaarding gekregen en moeten op verdenking van drugsbezit voor de rechter verschijnen. Een zaak waarin een man wordt verdacht van vernieling en diefstal is nog in onderzoek.

Zakkenrollers

De politie heeft één bekeuring uitgereikt vanwege baldadigheid en meerdere aangiften werden er gedaan voor zakkenrollerij. Vooral smartphones waren een populair object.

Geluidsoverlast

Vorig jaar waren er nogal wat klachten van de Veluwe over geluidsoverlast. De gemeente Dronten heeft de cijfers over het aantal geluidsklachten van dit weekeinde nog niet binnen. „De indruk is dat dit cijfer aanzienlijk lager ligt dan vorig jaar", meldt een woordvoerder.