DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Afspraakje via homo-datingwebsite leidt tot diefstal in Dronten, verdachte aangehouden

Afspraakje via homo-datingwebsite leidt tot diefstal in Dronten, verdachte aangehouden
Foto: screenshot
Redactie: M.H.

DRONTEN - De politie heeft dinsdag een 30-jarige man uit Arnhem aangehouden. Hij wordt verdacht van afdreiging en diefstal. In maart had hij toegeslagen in Dronten.

De politie startte het onderzoek nadat in december 2019 meerdere aangiftes binnen kwamen van zaken in onder andere Apeldoorn en Twello. In maart 2020 kwam er nog een zaak bij uit Dronten.

Bullchat

„Al snel werd duidelijk dat in alle zaken contact tussen daders en slachtoffer werd gelegd via Bullchat”, aldus de politie. Na dit contact via de homo-datingwebsite volgde vaak een afspraak bij een slachtoffer thuis. Eenmaal binnen doorzochten de daders de woning en dwongen zij het slachtoffer om bankgegevens af te staan. Zo kon er met de pas van het slachtoffer geld gepind worden.

De slachtoffers zijn mannen tussen de 50 en 75 jaar. „Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten”, meldt de politie.

Onthullen

De Arnhemmer wordt onder andere verdacht van afdreiging. Dit is een vorm van afpersing waarbij niet gedreigd wordt met geld of geweld, maar met smaad, bijvoorbeeld door te dreigen met het onthullen van een geheim.