DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aanrijding op 'formule 1-circuit' aan De Boeg in Dronten: „Let op uw snelheid"

Aanrijding op 'formule 1-circuit' aan De Boeg in Dronten: „Let op uw snelheid
Foto: Facebook politie Dronten
Redactie: M.H.

DRONTEN - De politie meldt dat er een aanrijding tussen twee personenauto's is geweest in de woonwijk De Boeg in Dronten.

„Wij werden er op geattendeerd dat deze weg kennelijk als oefencircuit gebruikt wordt voor aankomende formule 1 coureurs", schrijft de politie op Facebook, „Dit waren de woorden van een buurtbewoner die aangaf verbaasd te zijn dat er nog geen doden gevallen zijn."

Omdat er in deze buurt ook kinderen spelen, roept de politie automobilisten op om op hun snelheid te letten: „Zorg dat u uw voertuig tijdig stil kan zetten om zo letsel en dergelijke te voorkomen."

Nou, het was vandaag -zoals wel vaker op zaterdag- ook weer flink raak op de fazantendreef! De 'gebruikelijke' motorrijders deden weer hun testrondjes. Jezusmina wat een volstrekt onverantwoorde randdebielen!
JJWago | zaterdag 12 september 2020 20:52
Ik hoop niet dat u stenen naar mijn hoofd gooit als ik op de motor voorbij kom. Ik schaam me af en toe dood dat ik ook motorrijder ben, er rijden te veel mensen veel te hard op plaatsen waar je dat beslist niet moet doen, autorijders zijn precies het zelfde, iedereen heeft ook haast en lak aan een ander, dat is tegenwoordig onze maatschappij. Als je de maximum snelheid rijdt, kleeft iedereen op je bumper of achterspatboord bij je motor, je wordt dan als een soort suffert gezien die niet harder durft en iedereen in de weg zit en je hoort daarom eigenlijk niet op de weg. Normaal rijden wordt vrijwel niet meer gedaan, want dan hoor je er blijkbaar niet meer bij. Ik zou zeggen, ga eens op een echt circuit rijden, dan merk je dat je nog heel wat rijtechniek mist en dat gemis kun je beter niet compenseren door op de weg stoer te doen.
H Pereboom | zondag 13 september 2020 11:00
Mee eens, als motorrijder wordt je regelmatig belaagd door snelheidsduivels auto's en motorrijders. Als automobilist wat minder. Als bewoner wordt je regelmatig geconfronteerd met knetterpijpen en inmiddels 1 kat armer. Platgereden op de Fazantendreef. Als oud medewerker dierenambulance heb ik al meerdere katten opgehaald. Dus gemeente doe wat aan de snelheid en lawaai. Geef niet alleen motoren de schuld, de minderheid lijkt te regeren.
Froukje Oudendag | zondag 13 september 2020 14:01
Ik verbaas mij al jaren over het rijgedrag op de fazantendreef. Al enkele keren bij de politie melding gemaakt, maar er gebeurd niets. Auto's, motoren die veeeel te hard rijden. Racen over de weg achter elkaar aan. Fietsers die op de rijbaan rijden. Fietsers die zich aan een aanhangwagen vasthouden. En zo kan ik nog veel meer opnoemen. Denken mensen er wel eens aan als ze het gas opendraaien van hun auto of motor, dat er kinderen liggen te slapen of mensen die ernstig ziek zijn en op sterven liggen dit moeten ondergaan. Blijkbaar wel, volgens de politie moeten er eerst 6 doden op de kruisingen vallen, voordat er flitspalen komen. En de gemeente zich maar druk maken over een kunstwerkje, schaam jullie.
Zee | zondag 13 september 2020 17:27
Heb vele jaren gewoond in Zuid, maar die fazantendreef is ondanks een facelift nog net zo gevaarlijk. En die enkele keer dat men op snelheid controleerd is overbodig want een ieder waarschuwd de anders als ze met een lasergun staan te controleren. Maar ach, op de dreven in West is het nog erger, want daar is 80 km volgens mij de " norm".
Leusink | maandag 14 september 2020 11:12
Afgelopen weekend was het opnieuw flink raak met de motoren op de fazantendreef. Het rondje 'buitenom' {Fazantendreef, Wissel, Biddingringweg, Overijsselseweg, de Noord) was overigens op gehoord ook weer goed te volgen. Vanzelfsprekend werden ook het trottoir en het fietspad niet ontzien. Niemand krijgt van mij stenen of andere zaken naar zijn hoofd, maak u daarover niet ongerust. Ik spreek in deze echter wel voor mezelf en kan geen garanties geven v.w.b. handelingen door andere hele boze buurtbewoners. Die zijn er namelijk zeker! Voor wat betreft 'het vingertje' richting motorrijders, er rijden ook een flink aantal auto's snoeihard en de vrachtwagens kunnen er ook wat mee! Een van de hoofdoorzaken is dat de gemeente -gezien de bestaande verkeerssituatie binnen de bebouwde kom op de fazantendreef- wel gelegenheid biedt, maar klaarblijkelijk niets wil doen aan de gemiddeld bijna 25 km/uur! overschrijding van de maximaal toegestane snelheid! Klachten, meldingen, toelichtingen, overlegjes, snelheidsmetingen, de gemeente is al jaren op de hoogte van de problematiek, maar neemt domweg geen maatregelen. Als het vandaag of morgen een keer echt fout gaat zou dat nog wel eens vervelende gevolgen kunnen opleveren. Een andere hoofdoorzaak is gebrek aan handhaving. af en toe met een n.b. opvallende auto aan de weg staan biedt een wel zeer tijdelijke oplossing en zet uiteraard geen zoden aan de dijk.
JJWago | dinsdag 22 september 2020 12:17