Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Aanrandingen in school en op schoolplein in Dronten konden twee jaar doorgaan

Aanrandingen in school en op schoolplein in Dronten konden twee jaar doorgaan
Rechtbank Lelystad.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De rechtbank in Lelystad heeft een minderjarige jongen veroordeeld tot een taakstraf van 70 uren en een voorwaardelijke jeugddetentie van één week omdat hij twee jaar lang regelmatig een meisje heeft aangerand. Dit deed hij samen met een medeleerling, die volgens de rechtbank een grotere rol had. Het gebeurde in school en op het schoolplein in Dronten.

Het meisje was 13 jaar, toen de stelselmatige ontuchtige handelingen begonnen. Ook een tweede meisje zou regelmatig zijn aangeraakt en betast. Het stopte pas na twee jaar, toen het meisje en een klasgenoot het vertelden aan een volwassene die op school trainingen verzorgt.

Volgens de rechtbank was voldoende duidelijk dat de aanrakingen ongewenst waren. Het slachtoffer heeft regelmatig aangegeven dat de verdachten te ver gingen, onder andere door te trappen, te slaan of te schreeuwen. Bovendien heeft verdachte zijn kracht gebruikt, door haar vast te houden, zodat de medeverdachte haar vervolgens kon betasten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo